Adwords İle Hızlı Kazanç
Ana Sayfa - Blog
  • 680 Görüntülenme

Adwords İle Hızlı Kazanç

Yakın zamanda bir e-ticaret mağazası açtıysanız, internet üzerinden satışlarınızı ve etkileşimlerinizi artırmanın bir yolunu arıyor olmalısınız. Bir çok kişi bu süreç Facebook ve İnstagram reklamlarından faydalanmaya çalışır. Ancak, son yıllarda giderek daha popüler hale gelen bir yol daha var. Ayrıca, Google Adwords sadece yeni e-ticaret siteleri arasında popüler değil. Google Adwords ile arama motoru sayfalarında sektörünüzle alakalı aramalarda reklam yayınlayabilirsiniz.

Google, dünya çapında en çok kullanılan arama motorudur. 2000 yılında Google Ads’i tanıttılar ve bu reklam dünyasını komple değiştirdi. Google Ads, pazarlamacıların ve işletme sahiplerinin arama motoru sonuç sayfasında reklam vermelerine olanak tanıyan gösterim başına veya tıklama başına ödeme yapmanızı sağlayan bir reklam platformudur.

Google Adwords Nasıl Çalışır?

İşletmeler, müşteri kazanmak için Google’da arama yapan kullanıcıları hedefleyebilir. Google Adwords ile belirli kelimeler üzerine reklam vererek müşteri kazanmanız ya da kendinizi tanıtmanız mümkün.

Arama ağı, reklam verenlerin en alakalı anahtar kelimeler için teklif vermesini gerektirir. Bir kullanıcı belirli bir anahtar kelimeyi Google’da aradığında sizin reklamınızı görür. Bir diğer reklam seçeneği olan Görüntülü reklam ağı ise işletmelerin zaten Google reklam ağının bir parçası olan sitelerde reklam sergilemesine olanak tanır.

Google reklamlarındaki performansınızı etkileyen iki faktör vardır. Maksimum teklifinizi ve kalite puanınızı en optimize hale getirmelisiniz. Maksimum teklif, reklamlarınıza gelen tıklamalar karşılığında ödemek istediğiniz tutarı ifade eder. Öte yandan kalite puanı ise reklamlarınızı kullanıcılar için ne kadar iyi optimize ettiğinizi yansıtır.

Google Reklamlarının Faydaları Nelerdir?

Diğer ücretli reklam ağlarının aksine,  Google Adwords stratejileri ile reklam bütçenizi boşa harcamaktan kurtulursunuz. Reklamlara çok fazla para harcayıp yeterli geri dönüt alamadığınızda bu işletmeniz ve sizin için can sıkıcı olabilir. Özellikle de henüz Google Adwords'e gibi platformla yeni tanışıyorsanız bu gibi sorunlar yaşamanız olasıdır.

Google Adwords hizmeti veren kişiler ile beraber çalışarak istenmeyen sonuçlardan kaçınabilir ve paranızı boşa harcamasınız. Google reklam ağları kullanarak bu hizmetlerin size sunduğu faydaları hızlı bir şekilde fark edebilirsiniz. 
Google Adwords ile kazanç sadece e-ticaret sitesi sahipleri için değil, aynı zamanda her türlü sektör için de olasıdır. Bu platformun faydalarını aşağıdan inceleyerek daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.
SEO'dan Daha Hızlı Sonuç Verir
 
SEO veya diğer adıyla Arama Motoru Optimizasyonu organik ve süre gerektiren bir işlemdir. SEO da Google reklamları da siteniz için yeterli trafiği oluşturabilir.

Ancak Google Adwords hızlı sonuç verir. Web sitenizdeki trafiği ve satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırır. Organik olarak alacağınız trafik işletmeniz için çok önemlidir. Ancak Seo, Google Adwords’den daha uzun bir süreçtir. Belirli bir anahtar kelime için iyi bir sıralamaya sahip olmak çok çaba gerektirir.

Zamanınız varsa ve hedefinize doğru yavaş ilerlemeyi tercih ediyorsanız, SEO iyi bir seçim olabilir. Ancak anında sonuç almak istiyorsanız işletmeniz için Google reklamlarını göz önünde bulundurmalısınız.
 
Gmail Reklamları İle Daha Fazla Kişiye Ulaşabilirsiniz
 
Hemen hemen her sektör e-posta ile reklam faaliyetleri yürütür. Ayrıca insanlar e-posta hesaplarını sık sık kontrol ederler.

Bundan dolayı Google, 2015 yılında Gmail reklamlarını Google Ads ile birleştirdi. Bu reklamlar, işletmelerin Gmail üzerinden daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlıyor.

Gmail reklamları hem tanıtım hem de sosyal mail sekmelerinde görünür. Ayrıca, hem cep telefonları hem de masaüstü bilgisayarlar ile uyumlu olarak çalışırlar. Sınırlı bir reklam bütçeniz varsa ve daha fazla müşteriye ulaşmak istiyorsanız Google Adwords yerine Gmail Reklamlarını da kullanabilirsiniz.
 
Önceki Müşterileriniz İle Yeniden Bağlantı Kurun
 
Google Adwords’ü reklam kampanyanız olarak kullanmanın en büyük avantajı, önceki müşterilerinize de kolayca ulaşabilmenizdir.

Google AdWords hedefe yönelik bir pazarlama stratejisi kullandığından direkt olarak potansiyel müşterilerinizi hedefler. Web sitenizi daha önce ziyaret etmiş ancak herhangi bir işlem yapmamış kullanıcıları belirlemenize ve hedeflemenize yardımcı olur. Bu ziyaretçileri yeniden kazanmanın birkaç yolu vardır. Örneğin, arama ağları reklamlarını kullanarak yeniden bu kişilerin dikkatini çekebilirsiniz.
 
Marka Bilinirliği Yaratabilirsiniz
 
Google Adwords kampanyaları, internet üzerinden satışları artırmanıza yardımcı olabilir. Ama satışlarınızı arttırmanız bu platformun tek faydası değildir. Ayrıca marka bilinirliği kazanmanıza da yardımcı olabilir. Hedeflediğiniz anahtar kelimeleri kullanıcılar aradıklarında, sizin reklamınız arama motoru sonuç sayfasında gösterilecektir. Bu sayede aranan anahtar kelime ile işletmenizin web sitesi insanların zihninde bir araya gelecektir.
 
Performansınızı İzleyebilirsiniz
 
Google Adwords kampanyalarınızın başarısının devamını sağlamak için sürekli olarak performansınızı izlemelisiniz. TV, gazete ve dergiler gibi geleneksel reklam kanallarında reklamlarınızın performansını izlemeniz mümkün değildir. Bu gibi yayın organlarında reklamınızı kaç kişinin gördüğünü saptamak mümkün değildir.

Ancak Google Adwords aracılığıyla bütçenizi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, analizlerinizi ve kampanyanızın genel ilerlemesini de takip edebilirsiniz.
 
Rakipler Arasından Öne Çıkabilirsiniz
 
Müşteri adaylarınız Google üzerinden bir ürün ismi ararsa sonuçlarda çıkmanız gerekir. Bu sağlanmazsa kullanıcılar rakiplerinizi görür ve onların sitelerine girerler.

Bu nedenle, rakiplerinizi analiz etmeniz ve rekabet etmeniz çok önemlidir. Böylece rakiplerinizin ürünlerini pazarlamak için hangi özel promosyon ve reklam stratejilerini kullandığını saptayabilirsiniz.

Google Adwords, rakiplerinizi analiz etmenize olanak tanır. Ayrıca doğru zamanda doğru fırsatları yakalamanıza da yardımcı olur.
 

Benzer Yazılar

Sosyal Medya'nın Hayatımızdaki Yeri

Sosyal medyanın insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinden bazılarını muhtemelen duymuşsunuzdur. Her yerde bahsedildiği gibi sosyal medya uygulamalarının hayatımıza pek çok zarar..

Adwords İle Hızlı Kazanç

Yakın zamanda bir e-ticaret mağazası açtıysanız, internet üzerinden satışlarınızı ve etkileşimlerinizi artırmanın bir yolunu arıyor olmalısınız. Bir çok kişi bu süreç Facebook ve İ..

Seo'nun Önemi Nedir?

SEO, organik arama motoru optimizasyonu aracılığıyla web sitenize gelen trafik miktarını ve kalitesini artırma işlemidir. Birisi sektörünüzle alakalı bir anahtar kelime aradığında ..

Neden Web Sitesi Yaptırmalıyız ?

Günümüzde sosyal medya sitelerinin interneti ele geçirdiği bir ortam var. Bundan dolayı pek çok işletme ve kişi web sitesine ihtiyaçları olup olmadığını sorguluyorlar. İşletmelerin..

İletişime Geç