Neden Web Sitesi Yaptırmalıyız ?
Ana Sayfa - Blog
  • 608 Görüntülenme

Neden Web Sitesi Yaptırmalıyız ?

Günümüzde sosyal medya sitelerinin interneti ele geçirdiği bir ortam var. Bundan dolayı pek çok işletme ve kişi web sitesine ihtiyaçları olup olmadığını sorguluyorlar. İşletmelerin kesinlikle bir web sitesine ihtiyacı vardır. Bunun pek çok nedeni olsa da en başta gelen sebep profesyonelliktir. 

Yapılan araştırmalara göre son yıllarda insanların %80'i bir işletmeye fiziksel olarak gitmeden önce internette araştırma yapıyor. Ayrıca korona virüs salgını döneminde dünya birçok değişime uğradı ve web sitelerinin önemi daha çok arttı. İşletmemizin veya kendimizin neden bir web sitesi olmalı buna maddeler halinde açıklık getirelim.

Bir Web Sitesine Sahip Olmak Sizi Profesyonel Gösterir

Çoğu insan, web sitesi olmayan bir işletmeye güvenmez. Düzenli olarak güncellenen ve arama motorlarında üst sıralarda yer alan güzel, modern bir site, insanlar üzerinde güvenilir bir etki bırakır. Web siteniz sayesinde müşterileriniz size daha fazla güvenecek ve ihtiyaç duydukları tüm bilgilere tek bir yerde sahip olacak. Ayrıca günümüz dijital çağında, işletmelerin bir web sitesine sahip olması beklenir.

Küçük bir yerel işletmen de devasa kuruluşların da bir web sitesine ihtiyacı vardır. Küçük bir restoranın bilgilerinin ve menüsünün bulunduğu bir sayfalık site olabileceği gibi bir fabrikanın tüm faaliyetlerinin yer aldığı karmaşık bir web sitesi olabilir.

Ayrıca herkes sahte bilgileri kullanarak, adınız ile kolayca bir Facebook sayfası veya İnstagram hesabı oluşturabilir. Bu nedenle, profesyonel bir web sitesi, şirketinizi başka hiçbir sosyal medya ile yapılamayacak şekilde güvenilir hale getirir.

Web Sitesi Size Daha Fazla Müşteri Kazandıracaktır

İyi optimize edilmiş ve seo çalışmaları yapılmış web sitesi arama motorlarında üst sayfalarda yer alabilir. Özellikle direkt olarak sitenize gelmeyen, ancak arama motorlarında sektörünüzü araştıran kişileri web sitenize çekebilirsiniz. Birinin web sitenize gelme olasılığı, bir sosyal medya profilinden çok daha fazladır. Ayrıca, rakiplerinizin profesyonel bir web sitesi olduğunda, sizden bir adım öndelerdir. Arama motorlarında yer alan bir siteniz yoksa potansiyel müşterilerinizi kaçırırsınız.

Bunlarla beraber Google Ads veya Facebook Ads gibi reklam programlarına yatırım yaparsanız, buralardaki kişileri doğrudan web sitenize yönlendirebilirsiniz. Web sitenizde, müşterilerinizin satın alması için tüm ayrıntılara ve harekete geçirici mesajlara yer verebilirsiniz. Ayrıca sitenize koyacağınız formlarla ve bildirimlerle, web sitesi ziyaretçilerini sizinle etkileşim halinde olmaya teşvik edebilirsiniz.

Profesyonel olarak çalışan işletmelerin 7/24 hizmet veren bir web sitesi vardır. Web siteleri, işletmenizin kapalı olduğu anlarda bile müşterilerinizin aklında kalmanızı sağlar. Web siteleri görünürlüğünüzü arttırır ve sizi tanıtır.

Web Sitesi Size Tam Kontrol Sağlar

Web sitenizde kendi başınıza tam kontrole sahip olursunuz. Web sitesinde kendi ifade özgürlüğünüz vardır. Sosyal medya hesaplarınızı web siteler gibi aynı ölçüde özelleştiremezsiniz. Sosyal medyadaki tüm paylaşımlarınız, diğer herkesinkiyle aynı biçimde olmalıdır. İşletmeniz ve kendiniz için diğerleri arasında öne çıkmak istiyorsanız bir web sitesine ihtiyacınız vardır.

Web sitesindeki tasarım özgürlüğünüz size işletmenizi benzersiz bir şekilde sunma ve sergileme fırsatı verir. Bir web sayfasındaki yayınlayacağınız şeyler üzerindeki kontrolünüz sınırsızdır. Sitenize ne koyacağınıza siz karar verirsiniz, böylece incelemeleriniz, müşteri referanslarınız, videolarınız gibi şeyleri sitenizde yayınlayabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınız üzerinden bütün bu bilgileri tek yerde paylaşma imkânınız yoktur.

Bir ürününüz ya da önceki işlerinize dair görüntüler varsa, bunları yaratıcı bir şekilde sitenizde sergileyebilirsiniz. Web sitenizdeki herhangi bir şeyi istediğiniz zaman yeniden tasarlayabilir ve değiştirebilirsiniz.

Web Siteleri, En Güzel Reklam Yerleridir

Bir web sitesi, potansiyel müşterileri adaylarınızın sizinle etkileşime girdiği ve işletmeniz hakkında bilgi edindiği ilk yer olabilir. Ayrıca bir e-postadan, bir Facebook reklamından veya bir İnstagram gönderisinden yönlendirildikleri için ürün satın alacakları en son geldikleri yer olabilir.

Sitenize giren kullanıcıları e-posta aboneleriniz yaparak düzenli olarak insanlarla iletişime girebilirsiniz. İşletmenizin yanından geçen birisi size internette araştırabilir ya da Google Haritalardaki yerinize tıklayarak hakkınızda bilgi edinebilir. Google haritalar ve siteniz arasında bağlantı oluşturmanız daha fazla müşteri kazanmanıza yol açacaktır.

İşletmeniz ister internet üzerinde ister gerçekte fiziksel olarak çalışıyor olsun, tüm reklam işleriniz, kendi web sitenizden başlamalıdır. Bu size profesyonellik ve ulaşılabilirlik kazandıracaktır.

Benzer Yazılar

Sosyal Medya'nın Hayatımızdaki Yeri

Sosyal medyanın insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinden bazılarını muhtemelen duymuşsunuzdur. Her yerde bahsedildiği gibi sosyal medya uygulamalarının hayatımıza pek çok zarar..

Adwords İle Hızlı Kazanç

Yakın zamanda bir e-ticaret mağazası açtıysanız, internet üzerinden satışlarınızı ve etkileşimlerinizi artırmanın bir yolunu arıyor olmalısınız. Bir çok kişi bu süreç Facebook ve İ..

Seo'nun Önemi Nedir?

SEO, organik arama motoru optimizasyonu aracılığıyla web sitenize gelen trafik miktarını ve kalitesini artırma işlemidir. Birisi sektörünüzle alakalı bir anahtar kelime aradığında ..

Neden Web Sitesi Yaptırmalıyız ?

Günümüzde sosyal medya sitelerinin interneti ele geçirdiği bir ortam var. Bundan dolayı pek çok işletme ve kişi web sitesine ihtiyaçları olup olmadığını sorguluyorlar. İşletmelerin..

İletişime Geç