Seo'nun Önemi Nedir?
Ana Sayfa - Blog
  • 613 Görüntülenme

Seo'nun Önemi Nedir?

SEO, organik arama motoru optimizasyonu aracılığıyla web sitenize gelen trafik miktarını ve kalitesini artırma işlemidir. Birisi sektörünüzle alakalı bir anahtar kelime aradığında sitenizin arama sonuçlarında en başlarda çıkmasını sağlar. Google gibi arama motorlarında sitenizin yükselmesi ise size daha fazla müşteri kazandıracaktır. SEO uzmanlar tarafından doğru şekilde yapıldığında rakiplerinizin üzerine çıkmanızı sağlayacaktır. Site dışı ve site içi seo çalışmalarıyla hem site içindeki kullanıcı deneyimi hem de site dışı görünürlüğünüz artacaktır.

SEO Neden Önemlidir?

SEO birden çok unsurdan oluşur ve bunların ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmek SEO'nun neden bu kadar önemli olduğunu anlamanın anahtarıdır. Özetlemek gerekirse SEO çok önemlidir, çünkü web sitenizi arama motorlarında daha görünür kılar ve bu da sitenize giren kullanıcıları birer müşteriye dönüştürmenizi sağlar. Sitenize gelen daha fazla trafik daha fazla fırsat anlamına gelecektir.

Görünürlük ve Sıralamalar

Kullanıcılar, internet üzerinden bir hizmet veya ürün ararken genelde ilk sonuçlara dikkat ederler. İnsanların, arama motorunun gösterdiği ilk beş sonuçtan birine tıklama olasılığı daha yüksektir. SEO, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza ve daha fazla görünürlük kazanmanıza yardımcı olarak, potansiyel müşterilerin sitenize tıklama ve etkileşime girme olasılığını artırır. 

Web Trafiği

Basitçe söylemek gerekirse kullanıcılar web sitenizi bulamıyorsa, siteniz ne kadar güzel olursa olsun kimse bunun farkında değildir. SEO, organik arama motoru trafiğinizi artırır, dolayısıyla sitenizin her gün karşılaştığı ziyaretçi sayısını artırır. Eğer ticaret yapıyorsanız, satışlardaki artışla trafiğiniz doğrudan ilişkilidir. Çünkü sitenizin sektörü ile alakalı sonuçlarda ne kadar çok kişi sitenizi görürse, onlara satış yapma olasılığınız o kadar artar. 

Güvenilirlik

SEO puanınız ne kadar iyi olursa, Google ve Bing gibi arama motorlarında o kadar yüksek sıralarda görünürsünüz. Görünürlüğün artması nedeniyle Google'da daha üst sıralarda yer almak tüm markalar için çekici olsa da bunun başka bir yararı da müşteriler tarafından edindiğiniz güvendir. Kullanıcılar, bir arama motorunun sıraladığı sonuçlardan genelde ilk sayfada çıkanlara dikkat ederler. Pek çok insan ikinci sayfaya bakmaz. Bu nedenle, bir kullanıcının Google’da aradığı anahtar kelime için daha yüksek bir konuma sahip olmak, ürün veya hizmetinizi kullanıcının zihninde güvenilir olarak sağlamlaştıracaktır. 

Kullanıcı Deneyimi

İyi optimize edilmiş bir web sitesi, hangi ürün veya hizmetin sunulduğunu, bu ürünlere veya hizmetlere nasıl ulaşılacağını açıkça bildirir ve bunlarla alakalı tüm soruları yanıtlar. Google ve Bing gibi arama motorları, arama sonuçlarını kullanıcının deneyimine göre değiştirerek, kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri sitenizden kolayca çekip kullanıcılara gösterebilirler. Bir kullanıcı sitenizde uzun süre vakit geçirirse arama motorları da sitenize o kadar önem verir.

Büyüme

SEO sitenizin büyümesin yolunu açan bir anahtarıdır. Yukarıda da anlatıldığı gibi, bazı yüksek aranma hacmine sahip anahtar kelimeler için bir arama motorunda ne kadar üst sıralarda yer alırsanız, sitenizin alacağı organik web trafiği o kadar artar. 
İyi optimize edilmiş ve SEO çalışması yapılmış bir web sitesinin daha fazla müşteri kazanma ve daha fazla satış yapma olasılığı daha yüksektir. İnsanların, bir arama motoru aracılığıyla web sitenize tıkladıktan sonra, sitenizi Facebook veya İnstagram gibi diğer sosyal platformlarda paylaşma olasılıkları daha yüksektir.

SEO’nun Ana Unsurları Nelerdir?

Anahtar kelimeler
 
 
Anahtar kelimeler artık önemli olan tek SEO unsuru olmasa da, web sitenizin arama motoru sıralaması için hala çok önemlidir. Anahtar kelimeler, kullanıcıların merak ettikleri yanıtları bulmak için kullandıkları belirli kelimeler ve cümlelerdir. 
 
İçerik
 
Web sitenizde paylaşmayı seçtiğiniz içerik, hedef kitlenize ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak için çok önemlidir. Örneğin, pencere sektöründe faaliyet yürüten bir web siteniz olduğunu varsayalım. Bu sektördeki görünürlüğünüzü artırmak için, modern pencerelerden akıllı ev pencerelerine kadar bir dizi yazı yayınlamanız daha fazla trafik almanızı sağlayacaktır.
 
 Site İçi Seo
 
Çalışmakta olduğunuz sektörde yalnızca tek bir şehirde faaliyet gösteriyorsanız arama sonuçlarında yalnızca o şehri hedeflemelisiniz. Arama motorları, belirli bir yerde sonuç göstermek için kullanıcının konumunu çeker, böylece size yakın olan işletmeleri gösterebilir. Yani, biri şehirdeki en iyi restoranı bulmak isterseniz, bir google araması yaparak, çevredeki en iyi sonuçlara göz atar ve kararınızı verebilirsiniz. Profesyonel bir site içi seo çalışması ile istediğiniz bölgede ilk sayfada çıkabilirsiniz.
 
Site Dışı Seo
 
Site dışı arama motoru optimizasyonu teknikleri, sitenizin sıralamasını yükseltmek için kendi web siteniz dışında başka sitelerde yapılan işlemleri içerir. Site dışı SEO'nun en önemli unsuru; saygın, yüksek trafikli web sitelerinin sitenize bağlantı vermesidir. Ancak bu bağlantılar ve oluşturulacak şemalar profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Bilinçsizce yapılan SEO çalışmaları sitenizi iyi yerlere taşımak yerine zarar verecektir.

Benzer Yazılar

Sosyal Medya'nın Hayatımızdaki Yeri

Sosyal medyanın insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinden bazılarını muhtemelen duymuşsunuzdur. Her yerde bahsedildiği gibi sosyal medya uygulamalarının hayatımıza pek çok zarar..

Adwords İle Hızlı Kazanç

Yakın zamanda bir e-ticaret mağazası açtıysanız, internet üzerinden satışlarınızı ve etkileşimlerinizi artırmanın bir yolunu arıyor olmalısınız. Bir çok kişi bu süreç Facebook ve İ..

Seo'nun Önemi Nedir?

SEO, organik arama motoru optimizasyonu aracılığıyla web sitenize gelen trafik miktarını ve kalitesini artırma işlemidir. Birisi sektörünüzle alakalı bir anahtar kelime aradığında ..

Neden Web Sitesi Yaptırmalıyız ?

Günümüzde sosyal medya sitelerinin interneti ele geçirdiği bir ortam var. Bundan dolayı pek çok işletme ve kişi web sitesine ihtiyaçları olup olmadığını sorguluyorlar. İşletmelerin..

İletişime Geç